A CSAPAT
Filep Miklós Gergely – a fiú
Alföldi srác, akinek nem volt köze szőlőhöz gyerekkorában. A szülői nevelés eredményeképpen a természethez való kapcsolat nagyon erőssé vált, a biológia-kémia szakos gimnáziumi évek végén, és Dél-Amerika legnagyobb bortermelő régiójában – Mendozában eltöltött egy év után az út már tisztán látszott: szőlészeti és borászati tanulmányok a Corvinus Egyetemen, később pedig borkészítés Tokajban. Elbűvölték itt az ízek, a különböző dűlők bélyegszerű lenyomatai a borokon, egy életre szóló nyughatatlan vágy kezdődött a megismerés felé. A hazai és külföldi gyakorlatok után a borvidék két meghatározó pincészeténél eltöltött borász éveket követően ma már teljes erővel Filep borok készítésére fókuszál.
Filep Miklós – az apa
Biológia, földrajz és geológia szakot végzett, a térség szülötte, aki geológia diploma írása közben a borvidék legkomolyabb dűlői tetejére kerékpárral jutott fel a kőzetmintákért, majd a többletsúllyal már boldogabban gurult lefelé, nem sejtve, hogy néhány évtized múlva maga is szőlőt fog termelni ezeken a területeken. Az Apa az állandó és fáradhatatlan segítség, aki láthatóan minden pillanatát élvezi a fiával kitőzött célok elérésének, a közös metszéstől, a fejtéseken át a borok címkézéséig, kiváltképpen a házasításokat. Tudása a természetről, a dűlőkről óriási érték, „nem borász” szemlélete pedig kreativitásunkat erősíti. A birtok gazdája, akit mindenki a hihetetlen munkabírásról ismer.